Gir til serbisk yoga og somaliske gatelys

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Avisen Dagens Næringsliv har fått en komplett liste over alle som får penger fra det norske bistandsbudsjettet.
0Shares

Listen viser alle mottagere av penger fra det norske bistandsbudsjettet i 2015, minus de milliardene som går til regnskogbevaring via Klima- og miljødepartementet.

Oversikten viser bredden i hva de 26 milliardene brukes på, fra 1,2 milliarder kroner til Den globale vaksinealliansen, ned til den ene millionen til AFAC – det arabiske fondet for kunst og kultur.

På bistandsindustriens norsktopp troner Flyktninghjelpen med 750 millioner kroner.

Gatelys i Somalia
Til sammen mottok de tredve norske organisasjonene som ifjor fikk mest ut av bistandsbudsjettet litt over fire milliarder kroner.

Mange av de andre navnene er kjente, store aktører – som Kirkens Nødhjelp – men noen er også helt ukjente, som NIS, Nordic International Support Foundation. NIS fikk 35 millioner til “styrking av lokale myndigheter i utvalgte regioner i Somalia gjennom lokale infrastrukturprosjekter som for eksempel gatelys”.

Kinesisk miljøvern og serbiske kvinneprosjekt
Og beløper har blitt gitt i stort og smått. Kinas handelsdepartement mottok 28 millioner kroner, hvor pengene har gått til å finansiere ni ulike samarbeidsprosjekter innenfor miljøområdet, mens Serbias yogaforbund fikk 8000 kroner, gjennom ambassaden i Beograd, til å hjelpe volds- og overgrepsutsatte kvinner til å komme tilbake i yrkeslivet.

Klikk her for å se hele listen.