Minst 22 mennesker savnet etter båtforlis i Middelhavet

Fortsatt er det mange flyktninger og migranter som foretar den farlige reisen over til Europa over Middelhavet, selv om sjansen for å omkomme er større. Mennene som er avbildet har klart å komme seg over havet til italienske Lampedusa.
Foto: Sara Prestianni/Noborder Network, Flickr.com
Minst 22 migranter og flyktninger som forsøkte å krysse Middelhavet, er savnet etter at gummibåten de befant seg i, forliste. En kvinne er bekreftet omkommet.

Minst 22 migranter og flyktninger som forsøkte å krysse Middelhavet, er savnet etter at gummibåten de befant seg i, forliste. En kvinne er bekreftet omkommet.

Leger Uten Grenser iverksatte en redningsaksjon da den forliste båten ble oppdaget utenfor den libyske kysten mandag kveld.

De klarte å redde 71 mennesker, men fremdeles er minst 22 personer savnet. En kvinne er allerede bekreftet omkommet.

– To personer mistet barna sine og en ung kvinne mistet lillebroren sin ute på havet. Personene måtte reddes med båre da de ikke var i stand til å gå, skrev en av redningspersonene på Twitter.

Ifølge hjelpeorganisasjonen var menneskene som ble reddet, «svært traumatiserte og sjokkerte», og flere var i dårlig form.

Mange hadde fått hypotermi av å ha vært i vannet over lengre tid, mens andre hadde fått drivstofforbrenninger.

Den greske kystvakten reddet samme dag 220 mennesker utenfor kysten av Kreta etter at båten deres fikk motorstopp.

Ifølge FN har over 850.000 mennesker dødd mens de har forsøkt å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika hittil i år. Det reelle dødstallet er antatt å være mye høyere.

(©NTB)