– Gått for langt i sine “juletre-uttalelser”

 
Foto: Dineshraj Goomany
Tidligere rådgiver ved Antirasistisk senter, Thomas Talawa Prestø, reagerer på Amal Adens uttalelser om innvandrere som har problemer med juletrær.
0Shares

I et intervju på Torp på NRK denne uken tok forfatter og foredragsholder Amal Aden et kraftig oppgjør, blant annet med innvandrere som reagerer på juletrær og folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner.

Foto: Arkiv.
Foto : Henrik Kreilisheim

– Du har flyktet fra diktatur, krig, fattigdom, forfølgelse, elendighet. Så kommer du til Norge. Så får du leilighet, så får du penger, så får barna dine gå på skolen. Så ser du et juletre på en skole eller i en barnehage og så reagerer du? Da tenker jeg: hvor farlig kan det juletreet være? sier hun i programmet.

Generaliserende effekt
Ungdomsarbeider Thomas Talawa Prestø, som er tidligere rådgiver ved Antirasistisk senter og tidligere leder av African Youth, mener uttalelsen til Aden må nyanseres. '

Til Nettavisen sier Prestø at han ville faktasjekke Adens juletre-påstand, fordi ungdom han jobber med ble møtt av sinte voksne.

Foto: Arkiv.

– En del ungdommer jeg jobber med opplevde en del ubehag på skolen på grunn av den uttalelsen. Det er en del mennesker som tar slikt til inntekt for at alle somaliere, alle innvandrere, er slik. Da må 13-14-15 åringer forsvare alle somaliere, og det overfor en illsint voksenperson, sier han.

Nettavisen skriver videre at man har vært i kontakt med Amal Aden, som ikke ønsker å kommentere saken.