Skal holde stor-konferanse om islam og ytringsklima

 
Foto: Skjermdump/livestream.com
Sosialøkonomen Tino Sanandaji er blant deltakerne på en stor konferanse om islam, innvandring og ytringsklima i regi av Nettavisen. Kjetil Rolness (bildet) blir konferansier.
0Shares

Konferansen vil bli holdt i Håndverkeren midt i Oslo sentrum, og arrangeres i samarbeid med LIM (Likestilling, Integrering, Mangfold) og SSI (Senter for Sekulær Integrering). Disse organisasjonene ledes av henholdsvis Mahmoud Farahmand og Shahram Shaygani.

Bakgrunnen for konferansen den 15. februar neste år er den sterke posisjonen Nettavisen har fått i samfunnsdebatten om integrering og asyl- og flyktningepolitikk.

– Behovet for debatt er større enn noen gang, særlig når ytringsklimaet er såpass betent som det er nå. Det dummeste vi kan gjøre nå er å holde munn i redsel for å støte noen, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum til Nettavisen.

Foto: Arkiv.
Foto : Nettavisen

Store navn bekreftet
Tino Sanandaji er blant de største navnene i Norden når det gjelder faktasjekking på kostnader knyttet til innvandring. Han vil blant annet legge fram nye tall og omfattende forskning rundt innvandring og kriminalitet.

Ytterligere navn er på vei, men blant de norske deltakerne på konferansen som allerede er klare er stortingsrepresentant Bård Vegar Solhjell (SV), sosialantropolog Unni Wikan, journalist og historiker Jon Hustad, professor Bjørn Kvalsvik Nicolaysen fra Universitetet i Stavanger og Sylo Taraku, forfatteren bak boka Innvandringsrealisme. Konsernsjef Tor Brekke i Hero, som driver over 60 asylmottak over hele Norge, vil dele fra sine konkrete erfaringer.

Men også Nettavisens egne islamkritiske bloggere vil sette sitt sterke preg på konferansen, blant andre forfatter Mina Bai, sikkerhetsekspert Mahmoud Farahmand, og psykiater Shahram Shaygani.

Foto: Arkiv.
Foto : Henrik Beckheim

Vårt største stridstema
Sosiolog og skribent Kjetil Rolness har tatt på seg oppgaven som konferansier og debattleder på konferansen. 

– Konferansen omhandler ett av vår tids største stridstema, med mange sterke navn på talelisten. Dette gleder jeg meg veldig til, sier Kjetil Rolness til Nettavisen.