Lewis Hamilton ut mot rasisme i bilsporten:

– Vi skal ikke splitte mennesker, vi skal forene dem

Formel 1-føreren Lewis Hamilton skal ha blitt omtalt med n-ordet av en tidligere fører.
Foto: Axle Stand
Lewis Hamilton (37) er åpenbart lut lei rasistiske kommentarer fra eldre mennesker.

– Jeg forstår ikke hvorfor vi fortsetter å gi disse eldre menneskene en plattform, sa Formel 1-superstjernen under en pressekonferanse torsdag foran denne helgens Grand Prix-runde på hans hjemmebane Silverstone, sier han ifølge Aftenposten.

Seansen er blitt omtalt av Aftonbladet.

– Jeg har opplevd rasisme hele mitt liv. Det er ikke nytt for meg. Det dreier seg om noe større. Det er vårt ansvar, også medienes, ikke å gi disse eldre menneskene en plattform. De følger ikke med i tiden og vil ikke endre seg. Vi lever i vanskelige tider og skal ikke splitte mennesker, vi skal forene dem, understreket Lewis Hamilton.

Skal ha brukt n-ordet

Nylig kom den tidligere formel 1-legenden Nelson Piquet med rasistiske karakteristikker av Hamilton i en podkast.

Ordet han brukte var “neguinho”, som på portugisisk tilsvarer n-ordet, men som i brasiliansk kulturkontekst ofte brukes som et kallenavn blant venner som er lysere i huden.

Formel 1-rival Max Verstappen gir Hamilton uforbeholden støtte, selv om han også har uttrykt støtte til sin «svigerfar» Nelson Piquet – som Verstappen (kjæreste med Piquets datter) hevder ikke har rasistiske tilbøyeligheter.

– Rasisme hører ikke hjemme her. Ordene han (Nelson Piquet) brukte var feil, og det har han selv forstått, sier nederlenderen.

– Dette er noe vi må understreke for de unge. Hjemme og i skolen må de lære at det ikke er greit. Vi jobber også med saken. Formel 1, Lewis (Hamilton) og alle førerne slutter seg til beslutningen om å gjøre det, tilføyer Verstappen.