Listekandidat går av etter mistanke om hatkriminalitet

Facebook-kommentarer til besvær: 11. kandidaten i stortingsvalglista til partiet Demokratene i Hedmark har nå valgt å forlate partiet etter høyst uheldige kommentarer om dobbelt-drapet i Kristiansand. Mannen i 50-årene har slettet statusen og beklaget innholdet.
Foto: Illustrasjonsbilde
11. kandidaten i stortingsvalgslisten for Demokratene i Hedmark er nå mistenkt for hatkriminalitet etter at han skrev på Facebook at drapet på 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan i Kristiansand "hindret en framtidig terrorist".

Ifølge NRK har politiet allerede tatt affære etter at stortingsliste-kandidaten for Demokratene i Hedmark ytret seg på sterkeste vis i går.

– Vi så skjermdumpen av ytringen, og etterforsker hvorvidt dette er et brudd på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer, sier politijurist i Innlandet Politidistrikt, Henning Klauseie, til NRK.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Avisen Glåmdalen forteller om saken i dag.

Ført til sterke reaksjoner
Ellevtekandidaten til det høyreorienterte partiet Demokratene kommenterte det tragiske dobbeltdrapet på Jakob Abdullahi og Tone Ilebekk i Kristiansand på følgende måte:

“Gjør vel ikke noe at Hassan ble tatt av dage. Han var sikkert en fremtidig terrorist. Men urettferdig kvinnen, Tone Ilebekk, ble en tilfeldig offer!”

Innad i partiet har Facebook-ytringen vakt sterke reaksjoner. Andrekandidat for Demokratene i Hedmark, Tove Engebakken, har ikke bare blitt opprørt over uttalelsen, men meldt seg ut av partiet.

– Dette vil jeg ikke være en del av, for dette føles veldig rasistisk, og jeg er ikke rasist, sier hun til NRK.

Gått ut av partiet
Kandidaten, en mann i 50-årene, trakk seg også fra partiet i går, ifølge fylkesleder Per-Christian Stenvaag, som sier til Glåmdalen at mannen ellers ville blitt ekskludert.

I går kveld sa han til Glåmdalen at han på det sterkeste beklager det han skrev.

– Jeg burde ha tenkt meg bedre om, dette er noe jeg kunne vært foruten, sier han til lokalavisen.