Stormet presidentboligen: Sri Lankas president går av

FOLKET VINNER FREM: Enorme folkemengder stormer presidentboligen til Sri Lankas president.
Foto: Skjermdump av video / Utrop
Lørdag stormet demonstranter boligen til Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa. Demonstrantene ble til slutt hørt, og Rajapaksa går av 13. juli, melder nyhetsbyrået AFP.
30Shares

Demonstrantene mener presidenten er ansvarlig for den verste økonomiske krisen Sri Lanka har gått igjen siden de var under britisk kolonistyre.

Siden de fikk uavhengighet i 1948, har Sri Lanka gått igjennom en borgerkrig, men den økonomiske situasjonen har ikke vært så katastrofal som nå.

 

SEIER: Demonstranter bader i presidentens badebasseng etter å ha tatt seg inn i residensen.
Foto : Skjermbilde av video/ Utrop

Korrupsjonsanklager

Presidenten er anklaget for å ha tatt betydelige summer ut fra statskassa. Ifølge Redd barna mangler to av tre familier i Sri Lanka tilgang på nok mat.

Bilder fra en lokal TV-stasjon viser at demonstrantene tar seg inn i presidentens residens. Presidenten var evakuert fra boligen.

På sosiale medier florere videoer av at demonstranter bryter seg inn i boligen, svømmer i presidentens basseng, og teller pengesedler de har funnet i boligen.

PENGSEDLER: En demonstrant teller pengesedler funnet i presidentboligen. Korrupsjon skal ha vært en av årsakene til landets økonomiske kollaps.
Foto : Skjermdump av video / Daily Mirror Sri Lanka

 

En buddhistmunk tar seg over sperringene i demonstrasjonene mot presidenten.
Foto : Skjermdump av video / Utrop