Anmelder drapstrussel

 
Tidligere visepresident på Stortinget, Akhtar Chaudhry, anmelder drapstrussel etter blogginnlegg om hijab-saken mot frisør Merete Hodne.
0Shares

Like etter at saken mot frisør Merete Hodne var ferdig i Gulating lagmannsrett fredag, la Akhtar Chaudhry ut et innlegg på sin blogg. Der skriver han at han håper saken går videre til Høyesterett, skriver Nettavisen.

– Saken har en prinsipiell side, og her er vårt samfunn delt. Jeg håper derfor at saken ankes til Høyesterett slik at vi får en prinsipiell avklaring en gang for alle, skriver han på bloggen.

Anmelder kommentaren
Noen timer etter at innlegget ble publisert, ble det skrevet en kommentar Chaudhry føler det er riktig å gå til politiet med, skriver Nettavisen.

– Jeg skrev en blogg som ble publisert på Nettavisen fredag. Lørdag så jeg en kommentar som var så alvorlig at jeg mener politiet må se på den, sa Chaudhry til Nettavisen.

Oppfordrer til drap
”Måtte en klok person med våpen se sitt snitt til snarest mulig å avlive Akhtar Chaudhry med et hodeskudd fordi dette avskummet på ingen måte fortjener å leve”, står det blant annet i kommentaren.

– Dette er ikke bare mellom avsender og meg, det er mye større. Det er et forsøk på å stanse en pågående samfunnsdebatt. Derfor er det viktig at politiet ser på dette. Kanskje kan også en samtale mellom avsenderen og politiet forhindre lignende kommentarer i fremtiden, sa Chaudhry til Nettavisen.