Stadig flere høyreekstreme i Trøndelag

PST mener det høyreekstreme miljøet i Norge er i medvind.
Foto: Navet
PST mener veksten skyldes økningen i antall flyktninger. 
0Shares

– De høyreekstreme miljøene i Norge vurderes som økende. Det er også grunn til å si at antallet sympatisører som ikke er del av organiserte høyreekstreme miljøer, er økende, sier Trøndelag-leder Per Einar Hollum i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Adresseavisen.

Hollum mener at grunnen kan være økningen av antall asylsøkere og flyktninger. Senest denne uka kunne Adressavisen fortelle om 22 år gamle Hamed Yousefi som ble hengt ut som en jihadist i sosiale medier etter å ha deltatt på leirdueskyting. 

Frivillighetsentralen i Stjørdal merker også at klimaet har blitt tøffere den siste tiden. Hanne Myrvang, som er leder, forteller at hun stadig opplever truende meldinger og at det skyldes jobben hennes. Hun har også opplevd å få et hakekors klistret på bilen sin.

– Hele tida må vi tenke på hva vi legger ut, passe på Facebook-siden vår. Det virker som om det er et stort nettverk, sier Myrvang.

PST i Trøndelag ser økningen i de høyreekstreme miljøene gjennom stadig flere flyers og at norske høyreekstreme har kontakt med utenlandske og deltar på møter.