Skal bosette flyktninger på vestkanten

Geir Lippestad bekrefter at Oslos byråd har blitt enig om kommunens første plan for integrering av flyktninger
Foto: Claudio Castello
I år skal det bosettes 850 flyktninger i Oslo. De bydelene med færrest flyktninger skal bosette flest, det bestemte byrådet i går. 
0Shares

Partiene i Oslos byråd har blitt enige om kommunens første plan for integrering av flyktninger, hvor de fem bydelene med færrest innvandrere skal bosette flest flyktninger i år.

Fire bydeler ligger på Oslos vestkant; Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker og Frogner. Den siste bydelen er bydel Nordstrand på østkanten, skriver Dagbladet.

Eksponeres for norsk kultur
– Der hvor det er få flyktninger fra før møter man mennesker som over tid har bodd i Norge. Da er det lettere å lære seg norsk, og å få venner som snakker norsk blant barna, lære seg om norske regler og måter å leve på blant mennesker som har bodd i landet vårt en tid, sier byråd Geir Lippestad til Dagbladet.

Han legger til at det på kort sikt vil bidra til å eksponere mennesker med minoritetsbakgrunn for norsk språk og kultur. På lang sikt vil det kunne føre til en utjevning når det gjelder hvor osloborgere med innvandrerbakgrunn velger å bo, forteller Lippestad til Dagbladet.