Mann dømt for rasisme, men politiet fant aldri fornærmede

 

Det var i januar i fjor at mannen kom beruset inn på venterommet på hurtigrutekaien i Sandnessjøen. Der satte han seg på en benk ved siden av den unge afrikanske mannen. Mannen i 50-årene begynte å snakke til den afrikanske mannen, og kom med flere hatefulle utsagn. Blant annet sa han «han burde skytes» og «forbanna svarting», skriver VG.

Vitner meldte fra
Det var flere vitner tilstede, og de meldte saken til politiet. Politiet fant mannen på et skjenkested i nærheten, og han innrømmet hva som hadde skjedd. Politiet avhørte også den afrikanske mannen. Da straffesaken kom opp, kom det frem at fornærmede ikke hadde sett tiltalte tidligere, og heller ikke hadde vært i venterommet.

– Forklaringen er at den fornærmede har oppgitt et annet navn, sa politiadvokat Jalal Khan i Nordland politidistrikt til VG.

Det er blitt gjort flere forsøk på å finne fornærmede, men til ingen nytte.

Fornærmede anmeldte ikke
Da fornærmede ikke anmeldte forholdet selv, har Khan tatt ut offentlig påtale i saken, noe politiet og statsadvokaten har mulighet til. Det er kun ført et vitne i saken, men personen kunne forklare seg veldig detaljert. Tiltalte innrømmet også forholdet. Han ble dømt til 14 dagers betinget fengsel, skriver VG.