Rehman til kamp mot sosial kontroll

Shabana Rehmans mullaløft var et eksempel på en romantisk-drastisk handling, mener Morgenbladets kommentator Lena Lindgren
Shabana Rehman og organisasjonen SeFF vil være en motvekt til miljøer de mener utøver sosial kontroll. Nå vil de ha med minoritetskvinner i 8. mars-markeringen. 
0Shares

Organisasjonen Sekulær Feministisk Front (SeFF) er ifølge Shabana Rehman “en antirasistisk organisasjon som står samlet og jobber mot felles likestillingsmål, på tvers av kjønn og etnistet”. Nå ønsker de å være en motvekt til miljøer de mener utøver sosial kontroll, og de vil få minoritetskvinner til å delta i 8. mars-markeringen, melder Nettavisen.

Åpen dialog
Shabana Rehman, tidligere kjent som komiker, nå skribent og aktivist, er medlem av organisasjonen. Hun forteller til Nettavisen at hun engasjerer seg fordi det er viktigere enn noen gang med en åpen dialog med norsk kvinnebevegelse om å forhindre kvinneundertrykking i minoritetsmiljøene, skriver Nettavisen.

– Det som gjorde meg glad, var å se at det i styret sitter menn og kvinner, både norske og ikke-norske feminister. Dette er voksne mennesker, kall dem gjerne den nye foreldregenerasjonen, som viderefører likestillingskampen, sa Rehman til Nettavisen.

Født fri
Saker SeFF vil være opptatt av fremover, er blant annet sosial kontroll, skambegrepet, tvangsekteskap, æreskultur, kjønnslemlestelse og motstand mot religiøst motivert kvinneundertrykkelse, skriver Nettavisen. Noen av parolene de ønsker ha med i toget på kvinnedagen er: «Nei til sosial kontroll», «Nei til religiøse kjønnsroller» og «Avskaff ære».

– Kort oppsummert handler det om å være født fri, for faen, sier Rehman Gaarder til Nettavisen.