Nå er Malika (24) hijab-løs

Et frisørbesøk førte til en lang rettsprosess for Malika Bayan, etter at frisør Merete Hodne nektet å ha henne som kunde på grunn av klesplaggen hijab (Foto: Illustrasjon).
Foto: Scanstockphoto
24-åringe Malika Bayan, som saksøkte frisør Merete Hodne for å ha nektet henne adgang til frisørsalongen fordi hun brukte hijab, har nå sluttet å bruke hodeplagget.
0Shares

Bayan, som ble landskjent gjennom rettssaken, har bekreftet dette overfor Jærbladet. Hun har selv publisert en rekke bilder av seg selv i sosiale medier uten hijab.

– Jeg går gjennom en stor endring i livet mitt. Akkurat nå er det tøffe tak. Det er kun tilfeldigheter som gjør at jeg tar den av nå, og jeg forstår godt at timingen kan oppleves som dårlig, sier Bayan til TV 2.

Hun legger til:

– Jeg er fremdeles muslim, men jeg trenger å starte på ny på grunn av den endringen jeg går gjennom.

 
Foto : Skjermdump/tv2.no

Frisørbesøk som ga rettssak
I januar ble frisør Merete Hodne i Gulating lagmannsrett dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet hijab-kledde Malika adgang til sin frisørsalong på Bryne.

Bare dager senere gikk Bayan til et nytt søksmål; denne gangen for uttalelser Hodne skal ha kommet med om henne på Facebook.

Bayans advokat Sulman Hussain sier det faktum at hennes klient har droppet hijaben, ikke endrer innholdet i det siste søksmålet.

– Søksmålet gjelder sjikanerende uttalelser om henne som person og hennes privatliv, og det har derfor ingen relevans eller betydning for hijabbruken, sier Hussain til TV 2.

Frisør Merete Hodne sier at hun er glad for at Bayan har sluttet å bruke hijab.

– Jeg har alltid tenkt og håpet på at hun kom til å gjøre det en vakker dag. Jeg er glad, fordi jeg ønsker ikke at noen skal bruke hijab, sier hun til TV 2.