Sier opp driftsavtalen med sykehjem

 
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Stavanger kommune sier opp driftsavtalen med Blidensol sykehjem. Årsaken er blant annet at styret har ilagt forbud mot hodeplagg for sine ansatte.
0Shares

Styret ved Blidensol sykehjem (bildet) har fått kritikk av sine ansatte, Stavanger kommune, Likestillings- og diskrimineringsombudet og Arbeidstilsynet for å ha innført forbud mot hodeplagg.
Ombudet konkluderte i desember med at det å forby bruk av religiøse plagg er i strid med diskrimineringsloven

– Hvis ikke ting endrer seg, avvikler vi i løpet av to år. LMD har vært tydelige på at styret ved Blidensol har opptrådt lovstridig og i tillegg har Arbeidstilsynet funnet en rekke forhold som må ryddes opp i, sier Per Haar, kommunaldirektør for oppvekst og levekår til NRK.

Han sender nå oppsigelse av driftsavtalen Blidensol sykehjem har hatt med Stavanger kommune, melder AftenbladetDet skyldes striden om bruk av hodeplagg for de ansatte, samt andre forhold som Arbeidstilsynet har påpekt.

– Vi er bekymret for den manglende måten styret følger dette opp på, og håper Blidensol tar tak i utfordringene de har, og det kommer vi til å følge nøye med på, sier Haarr.

Sjokkerende å ikke vite direkte
Talsmann for styret i Blidensol sykehjem, Thomas Middelthon, sier seg sjokkert over å få beskjed om oppsigelsen av driftsavtalen gjennom mediene.

– Vi fikk ikke støtte fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda, men trodde vi skulle få tre måneder på oss til å vurdere å anke til domstolene, slik oppskriften er, sier han til NRK

Han ønsker ikke si noe om veien videre for Blidensol-styret før han har fått brevet med mer informasjon fra kommunen.