Utsatt for kritikkstorm etter “terror-kondolanse”

Streng pekefinger: Frps Christian Tybring Gjedde mener feltimamen i Forsvaret, Najeed-ur-Rehman Naz, må fjernes fra sin stilling etter at sistnevnte skal ha rådet en kvinne til å forbli i et tvangsekteskap på et islamsk nettforum.
Foto: stortinget.no
Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde fikk massiv kritikk etter sin kondolanse til svenskene, der han blant annet oppfordret statsminister Stefan Löfven til å be det svenske folk om unnskyldning for landets "uansvarlige innvandringspolitikk".
0Shares

KONDOLERER SVERIGE. Mine varmeste medfølelser til ofrene for terroren i Stockholm. Mitt hjerte gråter for vårt broderfolk.

Sveriges Statsminister Stefan Løfven burde i etterkant be det svenske folket om unnskyldning for over tid å ha ført Europas mest uansvarlige, naive og kulturelt utslettende innvandringspolitikk.» skrev Tybring-Gjedde drøye en og en halv time etter angrepet.

Kritikken haglet..
I kommentarfeltet hagler det med kritikk mot Tybring-Gjedde. Mange reagerer på at Tybring-Gjedde antok at gjerningspersonen var av utenlandsk opprinnelse før dette ble kjent, skriver Nettavisen.

Innlegget har fått over 700 kommentarer, og svært mange mener at Tybring-Gjeddes innlegg er ufølsomt, usmaklig og lite empatisk. Andre anklager ham for å utnytte situasjonen til å fremme egen politisk agenda.

..men også støtten
Samtidig mottok Tybring-Gjedde også støtte i kommentarfeltet. Flere sa seg enige med Frp-politikeren, og stiller seg bak hans oppfordring til den svenske statsministeren. 

Selv svarte han til Aftenposten på følgende i kjølvannet av kritikkstormen:

– Jeg har ikke sagt mer enn hva eksperter har sagt på radio og TV. Jeg har også sagt at jeg tar et forbehold om at det kan være en annen person som står bak. Noen ytterligere kommentar ønsker jeg ikke å gi.