Sana blir hovedperson i «Skam»

Skuespillerne i SKAM nyter braksuksess her hjemme. Nå skal det lages en amerikansk versjon av serien.
Foto: NRK Presse
Muslimske Sana, spilt av 19 år gamle Iman Meskini (fotografert midterst), spiller hovedrollen i sesong fire av den enormt populære NRK-serien.
0Shares

For kort tid siden la NRK P3 ut et klipp på sine sider, som viser at startskuddet nå går for en ny «Skam»-sesong.

I klippet fra sesong fire av den enormt populære NRK-serien vises Sana Bakkoush, spilt av 19 år gamle Iman Meskini, som hovedpersonen.

19-åringen har blitt et forbilde for mange unge muslimske jenter.

– Det er veldig kult, og det er mye av grunnen til at jeg tok rollen som Sana i Skam. Jeg har hatt en ganske lik oppvekst som Sana. Jeg vokste opp på Kolbotn, og var en av få muslimer og i det hele tatt få som ikke var helt etnisk norske, har Meskini uttalt til Universitas.

Hijab som “ice-breaker”
I intervjuet med Universitas har Meskini, som har tunisisk far og norsk mor, snakket om sin gudstro.

– Siden jeg går med hijab blir det litt lettere å komme i kontakt med folk. Den viser at jeg tilhører en religion som tror på en gud og da regner folk med at det er et tema som interesserer meg. Hvis de også tror på en gud, har man automatisk noe til felles, sa hun blant annet i intervjuet.

I sesong 4 ønsker serieskaperne å vise «Skam»-universet fra Sanas perspektiv.

– Hun er en sterk karakter, og kanskje seriens mest fascinerende. Hun har ett bein i norsk og ett i muslimsk kultur. Sana har sin tro samtidig som hun har venner som er opptatte av gutter og festing, sier redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3 til NRK.