Israels første drusiske minister på Norgesbesøk

 
Foto: Frank-Jürgen Richter
Knesset-medlem og nyutnevnt israelsk kommunikasjonsminsiter, Ayoob Kara, var nylig på Norgesbesøk.
0Shares

Under sitt kjappe Norgesbesøk rakk Kara å være hovedtaler på partiet De Kristnes landsmøte som ble avholdt på Radisson Plaza. Et frokostforedrag i regi av Norsk-Israelsk handelskammer var planlagt, men ble avlyst da Kara måtte reise hjem til Israel, ettersom han ble utnevnt til kommunikasjonsminister.

 
Foto : Israels ambassade i Norge

Kara ble i 2009 Israels første drusiske minister, som statsråd ved den israelske statsministerens kontor. Han fulgte i sporene til israelsk-arabiske Raleb Majadele, som to år tidligere ble den første statsråden med muslimsk bakgrunn.

Kara har jobbet mye med interetnisk og interreligiøs dialog, både internt i Israel, men også med nabolandene. Han har blant annet jobbet med å forbedre forholdet mellom Israel og Syria.

Druserne er en arabisktalende religiøs og etnisk minoritet i Israel, med en befolkning på rundt 130.000, som regnes for å være godt integrert i samfunnet hvor mange har ledende stillinger, blant annet i det israelske forsvaret (IDF).

Tidligere har også Israel hatt en kristen-arabisk diplomat i Norge, George Deek, som førstesekretær ved landets ambassade, mens druseren Naim Araidi har vært Israels ambassadør.