Åpner for å overta Venstre

 
Foto: Flickr
Krisen fortsetter for Venstre og Trine Skei Grande (47). Nå mener velgerne at norsk-pakistanske Abid Q. Raja (bildet) er like egnet til å lede partiet som Grande, melder VGNett.
0Shares

I et halvt år har Venstre ligget under sperregrensen på fire prosent på snittet av alle nasjonale meningsmålinger, ifølge nettstedet pollofpolls.no.

Og partileder Grande får heller ingen trøst i denne ukens VG-måling: Partiet hun leder får fattige 3,5 prosents oppslutning. Og hennes lederskap settes også i tvil.

I en måling InFact har utført for VG svarer kun 18,6 prosent at de mener Grande er best egnet til å lede partiet. Tallene viser også at Grande har fått en solid utfordrer i partikollega Abid Q. Raja.

Førstevalg til lederplass
Når Grande går av som partileder, er Raja favoritten til å overta jobben etter henne, viser målingen. Raja er førstevalget både blant folk flest og blant Venstres egne velgere.

Når VG spør Raja om han kan bli Venstres neste partileder, svarer han;

– Det er hyggelige tall. Men det er Trine som er leder, og hele partiet og jeg står samlet bak henne. Det er ingen lederdiskusjon nå. Hva som skjer i fremtiden, er hypotetisk. Alle som er stortingsrepresentanter må være villige og motiverte til å påta seg alle oppgaver partiet mener de skal ta.