Sophie Elise utsatt for rasistisk netthets

 
Foto: Arbeiderpartiet
Hatkommentarene hagler inn på YouTube etter at artisten og bloggeren Sophie Elise Isachsen (bildet) spilte inn en musikkvideo med en mørkhudet mann.
0Shares

Videoen til hennes nyeste singel, All Your Friends, ble lagt ut på Sophie Elises YouTube-konto 6. august, og handler om kjærlighet på tvers av hudfargebarrierer.

 
Foto : Skjermdump/YouTube

I videoen kan man se henne kjærlig omfavne en mørkhudet mann, noe som gitt svært grove kommentarer, som blant annet følgende.

“Norske kvinner kommer inn i gasskammeret. Hitler hadde rett. Himmler hadde rett. Alle hadde rett. Vi må avrunde den vestlige sivilisasjonen og starte opp igjen”

“Til helvete med din degenererte raseblandingspropaganda”

– Jeg synes det er helt sykt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er sjokkert. Det sier dessverre mye om den mørke delen av samfunnet, forteller Sophie Elise Isachsen til VG.

 
Foto : Skjermdump/YouTube

Norske og utenlandske nett-troll
Nesten 600 kommentarer har kommet inn i løpet av natten, og mandag formiddag. En overvekt av de er hatske kommentarer fra både norske og utenlandske kontoer.

Plateselskapet ser svært alvorlig på hetsen, og vurderer om de skal foreta seg noe.

– Vi hadde ikke trodd at en vakker video om kjærlighet mellom to mennesker skulle lokke jordens avskum opp fra avgrunnen. Vi er dypt rystet og sjokkerte. Dette er en vanskelig og ett hundre prosent deprimerende situasjon. Skal vi stenge gørra ned og ikke gi de tyve idiotene mer oppmerksomhet enn de allerede har fått eller skal vi la dem steke i solen? Vi vurderer alle muligheter, også anmeldelse. Vi er i dialog med de rette instanser rundt dette, skriver Bjørn Rogstad, ansvarlig for norsk musikk i Universal Music i en e-post til VGNett.

Sophie svarer tilbake:

– Jeg ble sittende våken i hele natt med et enormt sjokk, og ikke minst en skyldfølelse som har «skapt» en arena hvor slikt hat får se dagens lys, sier hun til Dagbladet.