Nytt giv for bokseklubb

Oslo-ordføreren og flere politikere møtte unge utøvere på Stovner når bokseklubben åpnet sine nye lokaler.
Foto: Rashid Nawaz
Stovner Bokseklubb hadde ikke lokaler og holdt på å bli nedlagt i 2020. Nå har situasjonen endret seg.

I september hadde klubben en offisiell åpning av sine nye treningslokaler på Idrettens Hus Nordbyen. Oslo-ordfører Marianne Borgen og oppvekstbyråd Omar Samy Gamal (SV) var også tilstede og holdt taler.

I 2020 uttalte trener og styremedlem, Hina Zaidi, overfor Utrop, sin bekymring for klubbens fremtid.

– Vi har prøvd å holde treningene ute i påvente av at vi skal få et sted, men så får vi det ikke. Nå har det blitt så kaldt at ingen kommer på utetreningene lenger, fortalte hun.

Nå er tonen helt endret:

– Å se ordføreren, oppvekstbyråden og generalsekretæren i Norges Bokseforbund komme på åpningen og snakke så godt om oss var helt fantastisk. Nå kan vi endelig komme i gang for fullt, sier hun til Utrop.
Utøvere og Stovner-ungdommen gleder seg over å ha fått et sted hvor man kan trene og bokse.
Foto : Kevin Julian Mariadasan

Som en familie

Stovner bokseklubb drives frivillig og er kjent for mottoet «Trening med mening». De når ut til mange barn og unge i alderen 8 -17 år med mangfoldig bakgrunn, spesielt jenter.

 

Utfordringene med å finne lokaler fikk klubben nesten til nedleggelsens rand.

– For de unge som holder til i området har Stovner bokseklubb nesten vært som en familie, og det ville vært negativt om dette tilbudet ikke fantes lenger.

Ordfører Marianne Borgen takker utøverne etter sin kamp.
Foto : Kevin Julian Mariadasan

Skaper trivsel

Zaidi er kjent som skuespiller, men er i bunn utdannet barnevernpedagog.

– Utifra et faglig perspektiv så ser jeg på Stovner Bokseklubb som et godt og stabilt forebyggende tiltak. Vi er to barnevernpedagoger i spissen som driver denne klubben, meg og vår leder og hovedtrener Mojtaba Ameri. For oss er det viktig at alle utøverne blir sett uansett hvor gode de er til å bokse. Og siden vi har all utlånsutstyr som trengs og en lav kontingent, så kan alle trene hos oss uansett økonomisk situasjon. Jeg tror og håper at politikerne ser verdien av å ha et slik tilbud i bydelen og vil fortsette å støtte oss i årene fremover også.

For selv om klubben har kommet langt, så er ambisjonen å bli enda større.

– Når vi får tilbakemeldinger fra miljøarbeidere i bydelen om at dette skaper glede og trivsel blant ungdommene så motiverer det oss masse. Det er en forutsetning at ungdommene har det bra for at hele bydelen skal ha det bra.

– Godt med egne lokaler

Laven Soufi, utøver, styremedlem og jentetrener, ser det som fint å endelig kunne ha egne treningslokaler.

– For oss var det stas å få besøk av ordføreren og de andre, og ikke minst kunne se at vi har et eget sted her i bydelen.

Under nedstengningspregede 2021 har bokseklubben måttet holde utetreninger for i det hele tatt kunne holde det gående.

– Vi kunne ikke bokseklubben falle bort. Vi bestemte oss for å ha utetreninger selv om det var bitende kaldt. Når det snødde eller regnet for mye så avlyste vi. Ellers prøvde vi så godt vi kunne, så langt det var mulig.

Nå kan alle på laget, til ulike tidspunkter, andre trene opptil sju ganger i uken.

– For oss er det et pluss å kunne ha et sted hvor vi forberede oss optimalt, hvor vi kan trene og holde kamper.

Gode skussmål fra bydelspolitiker

Rashid Nawaz, BU-leder fra Stovner Ap, hevder gode idrettstilbud er utrolig viktig for bydelen.

– Idrett gir deltakelse, fysisk aktivitet, mestring og integrering. Idretten kan forebygge utenforskap, dårlig helse og kriminalitet (…) Stovner bokseklubb er bygget på et godt fellesskap, og mange gode verdier. Dere jobber for inkludering og brobygging. Og for at flest mulig, uansett lommeboka til foreldrene, kan få delta på aktiviteter. Spesielt er jeg glad for at dere har jobbet for å få flere jenter inn i klubben, skrev han i en Facebook-status etter å ha vært med på åpningen.