Etterlyser ansvar fra norske myndigheter

– Mange er opptatt av at "den kristne varmen" vi har i Norge fortsatt skal ha frihet, skriver Norvald Yri
Foto: Kurt-Rune Bergset/Flickr
Norvald Yri mener norske myndigheter må ta et større ansvar for hvem som blir sendt tilbake til sine hjemland. – Det har med menneskerettigheter å gjøre, sier han.

– Som Afrika-misjonær gjennom mange år, undrer det meg at Norge er så lite opptatt av å undersøke forholdene i de land de mange økonomiske “flyktningene” kommer fra. Og hva med lokal korrupsjon og “big business” for å få unge fremadstormende med GPS over fra Midtøsten/Afrika til “det lovende kontinentet”?

Dette skriver Norvald Yri i et innlegg i den kristne ukeavisa Norge IDAG. Han ber Norad og utviklingshjelp komme sterkt inn i bildet når det gjelder hjelp i utviklingsland. Han mener også norske myndigheter har et stort ansvar når det kommer til hvem man gir og ikke gir opphold til i landet.

Frihet
Yri beskriver et scenario der muslimske saksbehandlere sitter med ansvaret for innreise og varig opphold i Norge og møter muslimer som har konvertert fra islam til kristendommen.

– Forestill deg at de gjør alt de kan for å mistenkeliggjøre de nye kristnes motiver, og de trenerer papirene til slike søkere, slik at de ikke skal få varig opphold i Norge. De blir sendt tilbake til det islamske landet der det er dødsstraff eller livsvarig fengsel for konvertering. Her har norske myndigheter et stor ansvar. Det har med menneskerettigheter å gjøre, skriver Yri.

Videre skriver han at mange i Norge ønsker at den strenge innvandringspolicyen skal fortsette, og at de da ikke er enig i KrFs ønske om å få en mer liberal kurs i innvandringspolitikken.

– Ja, mange er opptatt av at «den kristne varmen» vi har i Norge fortsatt skal ha frihet, en varme andre religioner naturlig nok mangler, skriver han.