Listhaug vil fortsette som innvandringsminister

Listhaug presenterte innstrammingsforslag forrige uke. Ikke alle har tatt de godt imot
Foto: Ilja C. Hendel
Listhaug tror et gjenkjennbart, tydelig og folkelig Frp under valgkampen resulterte i de gode resultatene på valgdagen mandag. 

– Jeg er klar til å fortsette. Jeg har mye ugjort, og det blir viktig fremover å holde trykket oppe på integrering og sørge for at kommunene gjør det de skal på det feltet der, sa Listhaug til Aftenposten da hun var tilbake på statsrådskontoret i Oslo onsdag.

Nå håper hun å forbli der og fortsette med den samme retorikken hun har brukt til nå, dersom Erna Solberg gir henne fornyet tillit.

– Retorikk er viktig fordi det handler om å sende ut signaler i et internasjonalt marked av menneskesmuglere. Derfor må vi være tydelige. Men mange hauser opp det jeg har sagt og gjort og pisker opp stemningen ved å vri og vende på det jeg sier. Det er synd, og det tjener ikke den offentlige debatten, sier Listhaug.

Unngått blankpolering
Når det kommer til valgkampen, er det lite Listhaug angrer på. Og hun mener det er ingen tvil om at det nærmest er en sensasjon at et nummer to-parti i regjering oppnår et valgresultat med en nedgang på bare 1 prosentpoeng.

– Vi har klart å holde på sjelen vår, samtidig som vi har hatt regjeringsmakt. Vi er gjenkjennelig for velgerne og har unngått å bli blankpolerte. Vårt språk er fortsatt tydelig og folkelig, svarer Listhaug når Aftenposten spør hvordan Frp har klart å gjøre det så bra i valgkampen.