Norge gir 55 millioner kroner til humanitær innsats mot sult

– Kampen mot sult og økt matsikkerhet er en prioritering for norsk humanitær innsats, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.
Norge gir denne uken 55 millioner kroner til sultbekjempelse i Etiopia, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Jemen, Nigeria og DR Kongo.
21Shares

Norge gir denne uken 55 millioner kroner til sultbekjempelse i Etiopia, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Jemen, Nigeria og DR Kongo.

– Kampen mot sult og økt matsikkerhet er en prioritering for norsk humanitær innsats. Arbeidet som gjøres av FN, Den internasjonale Røde Kors-bevegelsen og andre humanitære organisasjoner, er helt avgjørende for å redde menneskeliv, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Ifølge FN lever nå 828 millioner mennesker i verden i kronisk matusikkerhet, mens 345 millioner mennesker i 82 land lever i akutt matusikkerhet.

– Det aller mest urovekkende er likevel at så mange som 50 millioner mennesker i 45 land står på kanten av hungersnød. Vi kan ikke sitte stille og se på dette, sier utviklingsminister Anne Beate Tvinnereim (Sp).

Regjeringen skal i høst lansere en ny strategi for matsikkerhet.

Det norske humanitære budsjettet for 2022 er på totalt 7,8 milliarder kroner, inkludert den første tilleggsbevilgningen til Ukraina.

– Det er viktig at den humanitære innsatsen i Ukraina ikke går på bekostning av innsatsen i andre humanitære kriser i verden. Krigen i Ukraina er med på å forverre mange humanitære kriser verden over. Vi har derfor sørget for at nivået på den humanitære støtten til andre kriser opprettholdes, sier Huitfeldt.

(©NTB)