Overrasket over at Makeda røk ut av Stjernekamp

I lørdagens sending av Stjernekamp på NRK røk Makeda Dhyre ut
Foto: a grimz/Flickr
Verken eksperter, deltagere eller fans så for seg at det var Makeda Dyhre sin tur til å takke for seg etter lørdagens sending av Stjernekamp. 

Lørdag røk ekspertenes favoritt, Makeda Dyhre, ut av Stjernekamp. Hun fremførte låta «Power» av Kanye West, men nådde ikke helt opp til tross for gode tilbakemeldinger fra dommerne. Det var ikke bare ekspertene som reagerte på utfallet.

Ifølge VG måpte de andre deltagerne, mens kommentarfeltene på Facebook kokte med meldinger fra fortvilte seere.

– Hun fanget låten med ekstremt bra formidling, flyt og rytmikk. Det kjentes urettferdig at hun gikk hjem så tidlig i konkurransen på det nivået hun er. Makeda blåse oss av banen første sending, og jeg skulle gjerne hatt æren av å få oppleve henne flere lørdager, sa dommer Mona B. Riise til VG.

Riise fortalte at det var vanskelig å sette fingeren på akkurat hvorfor Makeda fikk færrest stemmer og mener at en grunn kan være at folk glemmer å stemme på de artistene man anser som trygge.

– Jeg tenker på alle som er misfornøyde, har dere da stemt eller ble dere bare sinte i etterkant? Dere må stemme på deres favoritt. Dette er jo demokrati i praksis, forteller dommer Thomas Felberg.

Overrasket
Også Makeda selv var overrasket over at hun røk ut. Det fortalte hun til VG rett etter sending. Samtidig var hun fornøyd med egen innsats.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg har gjort her, ikke bare kveldens innsats. Jeg hadde aldri turt å gjøre dette for to år siden. Det har vært så sinnssykt gøy med hele denne produksjonen og de folkene som er her, men men – «dette er part of the game». Det er slik konseptet er, sa Makeda.