Skapte sin egen arbeidsplass

I midten av juli i år åpnet palestinske Shehan Naffas konditoriet Choconut i Stavanger
Foto: Ken Douglad / Flickr
Til tross for toppkarakterer på videregående, slet Shehan Naffas med å få seg jobb. Hun bestemte seg dermed for å skape sin egen arbeidsplass. 

Shehan Naffas (26) fikk ikke jobb selv om hun søkte på den ene stillingen etter den andre. I dag har hun skapt sin egen bedrift; et konditori i Stavanger.

– Nå har jeg skapt en jobb for meg selv, forhåpentligvis kan dette bli en jobb for andre også etter hvert, sier hun  til BYAS, som er en del av Stavanger Aftenblad.

Naffas kom til Norge sammen med mor og søsken i 2010. Her ble de gjenforent med faren som flyktet fra Palestina to år tidligere, ifølge BYAS.

Startet bedrift
Først bodde familien i Nordland, og det var også der hun fullførte videregående. Etter skolen begynte Naffas å søke jobber, uten hell.

Det var da hun bosatte seg i Stavanger i 2014, at ting skulle begynne å løsne. Mens hun studerte i oljebyen, fant hun ut at hun ville starte opp for seg selv. Hun sluttet dermed på studiene, begynte å finne ut hvordan man starter en bedrift og endte til slutt opp med å etablere konditoriet Choconout, som åpnet i midten av juli i år.

– På sikt vil jeg ta mer utdanning, men det kan jeg ikke enda. Jeg kan ikke bare stenge butikken for å gå en forelesning, da vil jeg miste kunder, sier hun til BYAS.