Flere vil bli flyktning-frivillige

 
Foto: Claudio Castello
I snitt kommer det hver dag inn 45 meldinger fra folk som vil bli frivillige til de registrerte organisasjonene på nettsiden frivillig.no.
0Shares

Tidligere i høst har Oslo Røde Kors fått over 50 nye meldinger fra personer som vil være med å skape trygghet og tilhørighet for unge flyktninger uten nær familie.

I aktiviteten Støttespiller for unge flyktninger trengte Oslo Røde Kors flere frivillige, og la derfor ut en annonse på frivillig.no.

Nettstedet søkte frivillige som ønsker å bruke en ettermiddag i uken på en ungdom mellom 15-23 år og som bor i Oslo uten nær familie.

– Vi har fått en overveldende respons tilbake, og er utrolig glade og takknemlige for at så mange har hjerterom, tid og plass til en til rundt middagsbordet. Ungdommene vi har kontakt med vil fryktelig gjerne bare komme hjem til familier, eller kunne snakke norsk med noen, eller ha noen å utforske byen med, og heldigvis har vi nå muligheter til å gi dem det, sier Kristin Kjønnøy Slettvåg, Koordinator for Støttespiller for unge flyktninger i Oslo Røde Kors, til NTB.

Samling av nasjonalt engasjement
Stian Slotterøy Johnsen, Generalsekretær i Frivillighet Norge kan bekrefte pågangen av engasjerte folk som vil bidra til de mer enn 1 000 ulike organisasjonene som benytter Frivillig.no for å matche ulike oppgaver med nye frivillige.

– Folk ønsker å bety noe for samfunnet og mangfoldet av frivillige organisasjoner i Norge gir store muligheter for nettopp dette, sier Johnsen.