– Alle burde være antirasister!

Foto: Arkiv.
Foto: John Andresen
Kampen mot rasisme er altfor viktig til å bli plassert i en politisk venstre- eller høyrebås, og det samme gjelder kampen mot æreskultur, skriver forfatter Namra Saleem.
0Shares

– Hvorfor er det da så vanskelig å samle folket i kampen mot nettopp rasisme? Hvorfor er det alltid noen som sier “jeg er ikke rasist, men…”? Og hvorfor kan ikke alle bare være antirasister uten at man må høre om “omvendt” rasisme? Rasisme er rasisme, ferdig, skriver hun i en gjestekommentar i Aftenbladet.

Hun sier seg provosert når noen setter likhetstegn mellom antirasisme og venstresiden.

– Jeg mener at kampen mot rasisme gjelder alle, enten man vil det eller ikke. Det kan være vanskelig i en tid hvor flere, alt fra nett-troll til ordførere, mener at rasismen ikke eksisterer.

Viser til konkrete tall
Saleem viser også til Oslo politidistrikts hatkrimrapport for 2016, som kunne vise en tredobling i antall anmeldelser av hatkriminalitet i Oslo siden 2013. Økningen var spesielt rettet mot personer med utenlandsk utseende.

– Jeg kjenner flere som tilhører høyresiden og som vil bekjempe rasisme og diskriminering i Norge, på samme måte som jeg kjenner flere fra venstresiden som ønsker det samme. Statsminister Erna Solberg er også klar på at hat må bekjempes, og hun ønsker å kartlegge omfanget av og innholdet i hatefulle ytringer i det offentlige rom. Det er all grunn til å tro at Solberg også er antirasist, men hvorfor kan da ikke høyre- og venstresida jobbe mer på tvers akkurat når det kommer til rasisme?

Klikk her for å lese gjestekommentaren