Migrasjon på agendaen i samtale mellom Biden og Lopez Obrador

Migrasjon var et sentralt samtaletema da Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador snakket med sin amerikanske motpart Joe Biden tirsdag.

Samtaletemaene dreide seg om migrasjon, sikkerhet og økonomisk utvikling, uttaler Lopez Obrador etter tirsdagens telefonsamtale. Han beskriver samtalen med Biden som hyggelig.

Biden bekreftet i samtalen at han skal delta på det nordamerikanske toppmøtet i Mexico med Lopez Obrador og Canadas statsminister Justin Trudeau, forteller den mexicanske lederen.

Noen dato for trepartsmøtet er ennå ikke kunngjort, men det ventes at det vil skje i desember.

Mexico står overfor en formell klage fra USA og Canada, knyttet til den nordamerikanske handelsavtalen. Washington og Ottawa mener Mexicos forsøk på å styrke statens rolle i energiindustrien er ødeleggende for utenlandske investorer og hindrer utvikling av ren energi.

Lopez Obrador sa tidligere tirsdag at Mexicos forhold til USA, landets største handelspartner, er «svært bra» og at de to landene «står på like fot».

Tirsdagens telefonsamtale fant sted uken etter at Washington kunngjorde et nytt program som gir lovlig innreise for 24.000 venezuelanske migranter som sitter på grensen mellom Mexico og USA, mens Mexico får tilbake alle som tar seg over grensen til USA på ulovlig vis.

(©NTB)