Ny attraksjon i mangfoldig bydel

 

Stovnertårnet er Bydel Stovners nye signalbygg og er et samarbeid mellom blant andre Groruddals-satsingen, Bydel Stovner, Byantikvaren og Bymiljøetaten.

Groruddalssatsingen har finansiert utsiktstårnet til 24 millioner kroner på Stovner, med gangveier, rasteplasser og utsikt helt til Oslofjorden, skriver vartoslo.no.

 
Foto : Claudio Castello

Tårnet har en 260 meter lang gangbane, som slynger seg 15 meter opp mellom tretoppene, og ligger i skogholtet like ved Stovner senter. Tårnet har også belysning, slik at det skal synes på kvelden. Formålet er alle som “klatrer” med å ta seg en spasertur opp i luften, ikke bare kommer opp i høyden, men til og med ser helt bort til Oslofjorden.

– Urbant friluftsliv

Lederen for bydelsutvalget, Rashid Nawaz, sa til Akers Avis Groruddalen seg glad for at Stovner kan få noe som skaper et mer positivt bildet av stedet.

– Vi har sammen rustet opp hele Stovner sentrum og skapt et flott og attraktivt sted. Nye parker, nytt senter og en massiv oppgradering. Stovner trenger gode opplevelser som gjør at besteforeldre fra hele byen kommer til Stovner for å gi barnebarna noe spennende og annerledes.

 
Foto : Claudio Castello

Hanna E. Marcussen (MdG), byråd for byutvikling, sier til vartoslo.no at Groruddalssatsingen har ført til en transformasjon av Stovner sentrumsområde. 

– Sammen med Fossumparken foran Stovner senter og aktivitetsparken Jesperudjordet gir Stovnertårnet nye og spennende muligheter for urbant friluftsliv.