— Nazistene skal vite at sånt svineri ikke er velkomment

STÅR OPP MOT NAZISME: Sofia Rana var medarrangør på motdemonstrasjonen mot nazi-opptøyene på lørdag.
Foto: Privat
Nazi-marsjen i Oslo sentrum ble møtt med en klar og tydelig beskjed på søndag. — De kommer nok ikke til å prøve seg igjen, sier Rødt-politiker Sofia Rana til Utrop.

Søndag ettermiddag arrangerte Sofia Rana sammen med Antirasistisk felleskap en demonstrasjon for å vise motstand mot nazi-marsjen i Oslo Sentrum på lørdag.

“Ingen rasister i våre gater” var blant slagordene.

— Det er viktig å vise frem Oslo som en antirasistisk by. Det var folk fra Sverige som prøvde seg på en latterlig maktdemonstrasjon.  De er jo så få og patetiske i Norge, sier Rana til Utrop

Hun sikter til at det bare var fire nordmenn i marsjen til Den nordiske motstandsbevegelsen i Oslo sentrum. Flesteparten av de 35 demonstrantene er fra Sverige. Andre er dansker.

— Uansett, er det viktig å agere selv om de er ubetydelige. De skal vite at sånt svineri ikke er velkomment. De kommer nok ikke til å prøve seg igjen.

Alle demonstrantene ble anholdt av politiet da de ikke hadde søkt om tillatelse til å demonstrere og nektet å adlyde politiets ordre om å avslutte demonstrasjonen. De 31 svenskene og danskene blir bøtelagt og utvist fra landet, opplyser politiet til NTB. De fire  norske, blir fulgt opp av politiet.

ANTIRASIST: Guro Sibeko har nylig utgitt den antirasistiske boka “Alle blir fri” og var en av appellantene under gårsdagens demonstrasjon.

Tydelig beskjed fra politikere og antirasister

Blant appellantene var byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen som uttrykte klart og tydelig at nazister ikke er velkomne i Oslo. Lene Auestad fra Oslo SVs antirasistiske gruppe,  stortingspolitiker for MDG Lan Marie Nguyen Berg, og avtroppende leder for Oslo Rødt, Siavash Mobasheri fremmet også antirasistiske budskap foran Stortinget på søndag.

En annen av appellantene, SLAM!poet og samfunnsdebattant Guro Sibeko, utga den antirasistiske boka , “Alle blir fri“, på fredag, dagen før nazistene tok til Oslos gate.