Legger seg flat etter «nazi-fest»

Foto: Studentblogg NTNU Studentersamfundet i Trondheim beklager nå nazifest.
Foto: Studentblogg NTNU
Sist lørdag holdt Studentersamfundet i Trondheim en fest der bartenderne brukte nazi-uniformer og dørvaktene sto med lekevåpen. Nå beklager lederen via en Facebook-post, rapporterer NRK.
0Shares

Svenske Maja Sandström (25) var en av festens oppmøtte som ble sjokkert da hun oppdaget hva temaet innebar.

– I døren viste vi legitimasjon og etter det fikk vi et visum med et bilde av Adolf Hitler på. Vaktene og bartenderne hadde på seg militærklær, og det var piggtråd på veggene. Noen av vaktene hadde også på seg lekepistoler, forteller hun til NRK.

Sandström forklarer videre at hun og venninnene forlot stedet og at de i ettertid har forsøkt å klage til arrangøren, uten å komme noen vei.

– Jeg skjemmes over at jeg betalte for å komme inn der. Jeg syns det er helt utrolig at noe sånt kan foregå på et studentsamfunn. Det er virkelig historieløst. Det kan være mennesker der som har slektninger som kan ha blitt drept under krigen. Da vi gikk, sto vi utenfor og advarte andre mot å gå inn, sier Sandström til NRK.

Festen ble stoppet
Festen som ble arrangert i helgen hadde temaet politisk ukorrekthet. Et tema flere nå mener gikk for langt. Leder for studentforeningen, Tale Bærland, som ikke var klar over festens innhold, beklager nå hendelsen.

– Det var noen bartendere som hadde fått tillatelse til å holde fest med temaet politisk ukorrekt. Så ble det en vinkling med tyskere. Så fort de som var på jobb på lørdag fikk vite hvilken fest det var, ble den stoppet.

Ifølge en beklagelsen som styret for Studentersamfundet la ut på sin Facebook-side i går kveld, skulle festen fungere som et hån mot nazismen, noe de mener ble støttet opp av anti-nazistiske plakater på veggene. De understreker likevel at dette budskapet ikke kom sterkt nok frem og presiserer at reglene deres tilsier at nazister ikke får bli medlemmer på Samfundet, skriver Nettavisen.