– Slipper til rasistiske kommentarer

Resett får sterk kritikk av AUF-politikeren Ismail A. Hussain.
Foto: Skjermdump/resett.no
AUFs Ismail A. Hussain har kommet med sterk kritikk av nyhetstjenesten Resett, redaktør Helge Lurås og deres norsk-somaliske skribent Shurika A. Hansen. Hansen kaller karakteristikken for uriktig.

I uttalelser på sosiale medier er AUF-politikeren, som er født i Somalia, og kom til Norge som krigsflyktning i seksårsalderen, kategorisk mot Resett-redaktør Helge Lurås og mot samfunnsdebattant Shurika A. Hansen, som selv har bidratt redaksjonelt til nettstedet. 

– Shurika Hansen og Helge Lurås tar til orde for assimilering av nordmenn med utenlandsk bakgrunn. Hvis du gjør litt research, så vil du selv se de brutale konsekvensene assimilering av alle slag har forårsaket i store deler av verden, sa han i en Facebook-oppdatering.

Hussein kommer videre med et stikk til redaksjonen i Resett for det han anser for å være mangelfull moderering av kommentarfelt.

– Resett er en nettside som slipper til rasistiske stemmer som vil bekjempe eller stoppe islam og muslimenes religiøse utøvelse. Kommentarfeltene er fulle av hatefulle ytringer som ikke fjernes, sier Hussein til resett.no.

Slaverinne
Om sitt syn og betegnelsen av Shurika Hansen som en “slaverinne”, sier Hussein følgende:

– Ordet “slaverinne” har flere betydninger og i dette tilfellet beskriver det en som utfører “ensformig arbeid”, og Shurika støtter helhjertet en farlig ideologi, nemlig assimilering. Derfor kalte jeg henne en slaverinne fordi det reflekterer det ensformige arbeidet hennes for assimilering av nordmenn med minoritetsbakgrunn.

En uriktig karakteristikk
Shurika A. Hansen kaller overfor Utrop omtalen som “slavinne” for en “billig hersketeknikk”.

– Å bli kalt for dette er så langt unna sannheten at jeg ikke brydde meg om den noe nevnverdig. Det var bare en billig hersketeknikk, som ikke traff meg.

Slike karakteristikker er med på å stagnere debatten, mener hun.

– Mange er redde for disse stemplingene og blir tause. Jeg derimot er vant til det nå, og tenker at det viktigste er å selv vite hvem jeg er.

Ikke lenger skremt
Hvordan er det for deg personlig å bli utsatt for denne karakteristikken?

– Den påvirker meg ikke noe særlig lenger. Den skremmer andre fra å ytre seg, og det irriterer meg.

Er det vanskelig for folk å skille mellom enkeltpersonen Shurika og Resett-skribenten?

– For mange er nok vanskelig å skille mellom disse to, men det kan være forskjellige årsaker. Den samme Shurika som sender inn til Resett, er den samme som sender inn til VG.

Ugunstig med parallellsamfunn
Og er det riktig at Resett bidrar til assimilering og til å “fremme rasistiske kommentarer” slik Hussain skrev?

– Nei det syns jeg ikke. Resett bidrar til balanse i debatten. Dette med assimilering er viktig å ta opp med tanke på at det multikulturelle vokser. Parallellsamfunn er ikke gunstig for samfunnet. Skal vi være ett folk så må flere assimilere seg fult, eller delvis. Uten å selvsagt behøve å kaste alt av tilhørighet

Utrop prøvde å kontakte Hussain og AUF før saken skulle gå i trykk, men uten å lykkes.