Unge innvandrere «profileres» oftere

Advokat Arvin Sjødin kritiserer politiet i Rogaland for fordomsfull etterforskning.
Foto: Scanstockphoto
Onsdag presenterte Antirasistisk Senter sin nye rapport Vil ikke leke med deg fordi du er brun for statsråder, politiet, og interesseorganisasjoner hos Røde Kors i Oslo. 

I rapporten kommer det frem at ungdom med innvandrerbakgrunn føler at de blir utsatt for etnisk profilering fra politiet, melder Vårt Land.

Antirasistisk Senter har intervjuet en rekke ungdom med innvandrerbakgrunn som mener de har blitt utsatt for diskriminering og profilering basert på deres etnisitet. Senteret mener også at fenomenet er økende problem.

– Ungdom med minoritetsbakgrunn blir sjekket rutinemessig. Det har blitt verre under den nåværende regjeringen, konkluderer redaktør for Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen, skriver Bergens Tidende.

Politiet tar problemstillingen på alvor med avviser rasisme. Jan Erik Thommesen i Oslopolitiet, kjenner seg ikke igjen i påstandene som rapporten legger frem.

– Men vi har til tider hatt en forsterket innsats i områder der en overveiende andel av dem som oppholder seg i det offentlige rom har minoritetsbakgrunn. Vi kan derfor ikke se bort fra at det kan være at minoritetsungdom har blitt kontrollert oftere enn andre, melder BT.