Norges sterkeste fastlege

Foto: Illustrasjon.
Foto: flickr.com
Kun tre år etter at fastlege Zubair Akram (27) ved Sauherad legekontor i Telemark begynte med målrettet styrketrening kan han kalle seg norsk mester i sin klasse, skriver Dagens Medisin.

Til tross for at norgesmesterskapet i styrkeløft, som fant sted i Sande i Vestfold den 22. oktober, markerer den første konkurransen Akram har deltatt i – gikk han av med seieren. Dette betyr at han uoffisielt kan kalle seg Norges sterkeste fastlege

I år var det 160 deltagere i NM i styrkeløft, som prøvde seg på øvelsene, knebøy, markløft og benkpress. I 83-kilos klassen deltok 15 mann inkludert fastlegen, som løftet 640 kilo fordelt på de tre grenene.

– Han fikk godkjent 235 kilo i knebøy, 150 kilo i benkpress og 255 kilo markløft som beste resultat, skriver Dagens Medisin.

Satser på styrkeløft
Den unge legen har i flere år drevet med vekttrening, men det var kun for tre år siden at han bestemte seg for å satse på styrkeløft.

– Det er godt å ha et mål å strekke seg mot når man trener, forteller han til Bø Blad etter sin seier tidligere i høst.

Etter fastlegen ble kronet norgesmester, bestilte kollegene samt bygdas ordfører Mette Haugholdt legetime slik at de kunne overraske Akram og feire han med kake.