HRS vil fortsette å få statsstøtte

 
Foto: Tore Sætre/www.setre.net
Etter mye debatt om Human Rights Sevice (HRS) bør fortsette å få statsstøtte, er det nå klart at organisasjonen vil få 1,8 millioner i det endelige statsbudsjettet. 

Organisasjonen Human Rights Service får fortsatt statstøtte på 1,8 millioner kroner i det endelige statsbudsjettet, skriver Aftenposten.

– Vi forsøkte å få fjernet støtten til HRS, men så må alle gi og ta i slike forhandlinger, sier Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik til Aftenposten.

Det var regjeringspartiene som ønsket å beholde støtten. I statsbudsjettforslaget til Høyre og Frp-regjeringen ble det foreslått en bevilgning på 1.835.000 til den sterkt innvandrings- og islamkritiske organisasjonen Human Rights Service (HRS). Det var derimot noen politikere i Høyre som var imot støtte. Det var også Venstre og KrF.

– Uheldig tildeling
I løpet av høsten har debatten rast 
om hvorvidt det er riktig at organisasjonen bør få bevilget penger fra staten, særlig i etterkant av et fotoprosjekt som har skapt mye kontrovers.

SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, mener det er uheldig at HRS fortsatt vil få penger over statsbudsjettet.

 
Foto : Marius Nyheim Kristoffersen

– HRS er et nettsted som sprer konspirasjonsteorier og nører opp under rasisme. De bør selvsagt ikke får statsstøtte, noe som er grunnen til at vi foreslår å kutte bevilgningen i vårt alternative statsbudsjett for 2018, sier hun.