Fikk politiets medalje for redningsinnsats

Reddet flyktninger: F.v. personalkonsulent Kjerstin Bøysen, maskinsjef Ingi Weihe, maskinsjef Helge Reppe, personalkonsulent Lena Berggren, skipsfører Lars-Petter Helminsen, beredskapssjef Ronny Pedersen, styrmann Øyvind G. Sundquist, generalsekretær Rikke Lind og maskinsjef Jonas Dahlen.
Foto: Redningsselskapet
Torsdag fikk seks av Redningsselskapets mannskaper Politiets medalje for internasjonal tjeneste etter å ha tjenestegjort på redningsskøyten Peter Henry von Koss.
6400 mennesker ble reddet da redningsskøyta var stasjonert i Hellas i perioden juli 2015 til juni 2017, en overveldende andel av disse flyktninger som prøvde å krysse over til EU.

– Som redningsmann på redningsskøyta i Hellas har jeg fått være med på noe stort og meningsfylt. Jeg er stolt over jobben vi gjorde der og over å få denne medaljen, sier maskinsjef Helge Reppe til Redningsselskapet.

Under oppdraget var redningsskøyta bemannet med tre fra Redningsselskapet og tre fra Politiet. 

– Samarbeidet har vært helt fantastisk, og hele teamet var suverent, sier Reppe, som tjenestegjorde i halvannet år i Hellas.

– Stor betydning
Politiets medalje for internasjonal tjeneste ble delt ut av assisterende politidirektør Håkon Skulstad i en høytidelig seremoni i Fanehallen på Akershus festning torsdag. Alle som har tjenestegjort på RS «Peter Henry von Koss» i Hellas og på «Siem Pilot» i Italia har mottatt medaljen. I 2016 fikk ti mannskaper fra Redningsselskapet medaljen. 

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet understreker hvor stor betydning utenlandsoppdraget har hatt for organisasjonen.

– I løpet av to år i Hellas reddet vi over 6 000 mennesker. Det bekrefter at Redningsselskapets innsats nytter. Jeg er stolt av jobben som mannskapet på redningsskøyta i Hellas utførte, og at innsatsen deres blir lagt merke til og satt pris på, sier Lind.