Ny nettportal mot hatytringer

 
Foto: Kristian Fabrizio Mendoza
I går lanserte regjeringen en ny nettportal som vil være et viktig instrument i kampanjen mot hatytringer på nett, melder nettavisen.no.
0Shares

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og barne- og likestillingsminister Solveig Horne (bildet) presenterte for første gang i går den nye nettportalen hatytringer.no til en skoleklasse på Ny Krohnborg skole i Bergen.

Et av temaene de tok opp under presentasjonen er hvordan de voksne også har ansvar når det gjelder å motvirke hatytringer.

– Voksne har mye å lære. Som foreldre har vi ansvar for å være gode forbilder både på nett og hvordan vi snakker hjemme, uttaler Horne ifølge nettavisen.no.

Frontet av blogger
På nettportalen finner man ulike tips og råd til både unge og voksne som opplever negative ytringer. Her oppfordres man blant annet å melde disse hatmeldingene til politiet.

Nettbloggeren Amalie Olsen var også til stede under lanseringen. Hun fronter kampanjen #ikkegreit, og har i den forbindelse fått tegnet hatytringer på kroppen.

#ikkegreit: Amalie Olsen fronter kampanje som tar avstand fra hatytringer.
Foto : Skjermdump, youtube

Kampanjen oppfordrer barn og unge til å ta avstand fra hatefulle ytringer, samt å gi informasjon om hvordan man kan håndtere stygge kommentarer.

– Det var viktig for meg å fronte denne kampanjen fordi jeg som mange andre får hat, og det synes ikke på utsiden. Ved å tegne disse ordene på kroppen min, viser jeg at jeg bærer alle de stygge ordene med meg hver dag, sier hun ifølge nettavisen.no.