Bergen ønsker flere flyktninger

Fra giverglede til aggresjon: Rumenske tiggere har i løpet av de siste dagene blitt skjelt ut, sprarket og spyttet på i kjølvannet av NRK-dokumentaren "Lykkelandet", som avslørte en kriminell liga som styrer tigge og prostitusjonsmarkedet i Bergen.
Foto: Claudio Castello
Bergen vil ta imot flere flyktninger enn det IMDi har oppfordret dem til. 

Bergen kommune har fått spørsmål om å ta imot 200 flyktninger i år, noe kommunen mener er alt for få, melder NRK.

– Vi kan klare minst dobbelt så mange, sier sosial- og integreringsbyråd Erlend Horn i Venstre til NRK.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har oppfordret norske kommuner til å ta imot 4400 flyktninger i 2018. Svaret byrådet i Bergen har gitt IMDi er at de ønsker å ta imot enda flere enn de er blitt bedt om å ta imot.

– Oppfordringene til å ta imot flyktninger er rekordlave, selv om tallet på flyktninger i verden er enormt. Det er synd at Norge vil ta imot såpass få sammenlignet med tidligere, sier Horn.

– Et paradoks
I 2015 ble nemlig kommunene bedt om å styrke kapasiteten kraftig i forbindelse med flyktningkrisen. Bergen var en av de kommunene som bygde opp kapasiteten på bosetting og introduksjonsprogrammet for innvandrere.

– Staten ba oss om å ta imot rekordmange, og vi økte kapasiteten. Da er det et paradoks at vi nå skal ta i mot et rekordlavt tall. Dette til tross for at behovet i verden er så stort, sier Horn.