Kjendisadvokat med radioshow mot sosial dumping

 
Foto: radiolatinamerika.no
Norsk-bolivianske Carl Urquieta Bore har de siste fredagene vært med i en programserie som sendes fredager på Radio Latin-Amerika.

Første program ble sendt fredag 9. og fredag 16. mars, og sendt i reprise i løpet av uken. Siste program sendes fredag 23. mars kl. 17.00. Alle programmene blir også lagt opp som podcast på radioens hjemmeside.

Urquieta Bore er en av de mest profilerte advokatene med flerkulturell bakgrunn i Norge. Han har møterett for Høyesterett og er spesialist på forretningsjuss og domstolsprosedyre. Bore har ført medieprofilerte saker på alle domstolsnivåer. Han har også dommererfaring fra 2003-2005 som dommerfullmektgi. I tillegg har han også prosedert de tre siste høyesterettssakene om ytringsfrihet og injurier og regnes trolig som Norges beste advokat på feltet. 

Bore, som er kjent som “kjendisadvokaten”, har blant annet vært forsvarer for den narkosmuglingssiktede Lillesand-kvinnen i Bolivia-saken, OL-billettselskapet Euroteam og ambulansesjåføren Erik Schjenken. Han har også vært bistandsadvokat for to familier som ble rammet av 22. juli-terroren.

– Aktuelt program
I løpet av denne måneden har han snakket om sosial dumping og manglende arbeidstakerrettigheter. Advokaten er selv fast lytter av Radio Latin-Amerika og har tidligere stilt opp i flere radioprogram.

– Vi setter stor pris på at Carl Bore stiller opp til flere informasjonsprogram på radioen. Vi får stadig spørsmål fra lyttere som blir urettmesig behandlet av arbeidsgiveren og har hørt om skrekkeksempler hos innvandrere som vasker hele dagen for 35 kroner i timen. Carl Bore gir nyttig informasjon, derfor er dette program svært aktuelt for veldig mange, sier daglig leder i Radio Latin-Amerika Hans Dahle, i en uttalelse.