Ny debattserie åpnet i Oslo

Ordstyrer Umar Ashraf (fra venstre) ledet paneldebatten med Mohamed Fariss, Mohamed Abdi, Mina Adampour og Ali Chishti.
Foto: Dijana Ribac
Hva er utfordringene på Tøyen og i andre belastede bydeler i Oslo?  Hva ønsker vi at politikerne skal prioritere? 

Disse og mange andre spørsmål ble diskutert på Tøyenfilialen av Deichmanske bibliotek 9. mai.

Mohamed Fariss, årets Osloborger 2017, innledet til debatt i et panel som besto av tre av forfatterne bak antologien «Kjære bror», Mina Adampour, Ali Chishti, og Mohamed Abdi. Antologiens medredaktør Umar Ashraf var ordstyrer.

– Vi var veldig fornøyd med arrangementet og oppmøtet fra Tøyens lokalbefolkning, men også med at det var osloborgere fra andre bydeler tilstede, sier Umar Ashraf til Utrop.

– Det er veldig givende å få lov til å besøke forskjellige bydeler og skape plattformer hvor folk kan møtes på tvers av forskjellige bakgrunner for å diskutere utfordringer og løsninger i fellesskap, for fellesskapet, sier han videre.

Debatten var det første arrangementet i en debattserie som går over fem samlinger på lokale Deichmanfilialer i Oslo. Serien er et samarbeid mellom Minotenk – Minoritetspolitisk tenketank og Deichman Hovedbiblioteket og de lokale bibliotekene (Tøyen, Majorstua, Holmlia, Furuset og Stovner).

I debattene fremover møter vi forfatterne bak antologien “Kjære bror” og andre stemmer som diskuterer identitet, religion og kultur, tilhørighet og inkludering.