Ny debattserie åpnet i Oslo

Ordstyrer Umar Ashraf (fra venstre) ledet paneldebatten med Mohamed Fariss, Mohamed Abdi, Mina Adampour og Ali Chishti.

Disse og mange andre spørsmål ble diskutert på Tøyenfilialen av Deichmanske bibliotek 9. mai.

Mohamed Fariss, årets Osloborger 2017, innledet til debatt i et panel som besto av tre av forfatterne bak antologien «Kjære bror», Mina Adampour, Ali Chishti, og Mohamed Abdi. Antologiens medredaktør Umar Ashraf var ordstyrer.

– Vi var veldig fornøyd med arrangementet og oppmøtet fra Tøyens lokalbefolkning, men også med at det var osloborgere fra andre bydeler tilstede, sier Umar Ashraf til Utrop.

– Det er veldig givende å få lov til å besøke forskjellige bydeler og skape plattformer hvor folk kan møtes på tvers av forskjellige bakgrunner for å diskutere utfordringer og løsninger i fellesskap, for fellesskapet, sier han videre.

Debatten var det første arrangementet i en debattserie som går over fem samlinger på lokale Deichmanfilialer i Oslo. Serien er et samarbeid mellom Minotenk – Minoritetspolitisk tenketank og Deichman Hovedbiblioteket og de lokale bibliotekene (Tøyen, Majorstua, Holmlia, Furuset og Stovner).

I debattene fremover møter vi forfatterne bak antologien “Kjære bror” og andre stemmer som diskuterer identitet, religion og kultur, tilhørighet og inkludering.