Hjelper Tyrkia og Syria under samme Vippsnummer

Under samme Vippsnummer kan nordmenn hjelpe ulike organisasjoner som bistår jorskjelvsofrene.
Foto: VOA Turkce
Seks av Norges største humanitære organisasjonene forener krefter under ett Vippsnummer i arbeidet med å hjelpe jordskjelvsofrene i Tyrkia og Syria.
93Shares

Hjelpevillige nordmenn kan nå bistå jordskjelvsofrene i Tyrkia og Syria under samme Vippsnummer 2170, som fordeler pengene mellom alle de seks organisasjonene, ifølge en pressemelding fra Vipps.

Det er hjelpeorganisasjonene Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, Kirkens Nødhjelp og Norsk Folkehjelp som samarbeider om denne aksjonen.

– Når du åpner Vipps ser du en knapp med spørsmål om du vil hjelpe jordskjelvsofrene. Ved å trykke ja, tas du inn i betalingsvinduet der pengene vippses til 2170. Du kan selvsagt også vippse din støtte ved å åpne Vipps, trykke “Send”, skrive 2170 i søkefeltet og så taste inn summen, sier kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps.

Les mer om innsamlingsaksjoner til jordskjelvofrene her: Sammen for Syria, Muslimsk hjelp til unnsetning

Organisasjonene måtte tilpasse seg

Ideen om å bruke ett felles Vippsnummer for flere humanitære organisasjoner oppstod rett etter Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor. Mange organisasjoner delte den gangen sine Vippsnumre i sosiale medier, med like budskap om å hjelpe befolkningen i Ukraina.

– Tanken og intensjonen var kjempegod. Samtidig skapte de konkurrerende budskapene en viss usikkerhet hos mange i befolkningen. Lidelsene tillot ingen nøling. Derfor måtte organisasjonene og Vipps tilpasse seg, sånn at folk opplevde det som enkelt å donere penger, sier Lunde.

Forener krefter igjen

Løsningen ble en ny, nasjonal innsamlingsaksjon med seks av landets største humanitære organisasjoner.

Markedsdirektør Cecilie Thuv i Røde Kors er veldig takknemlig for at organisasjonene og Vipps nå igjen forener krefter.

– Omfanget av lidelsene i Tyrkia og Syria er enorme. Penger som samles inn via 2170 går til å støtte arbeidet med å dele ut rent vann, vinterklær, tepper og annen hjelp som ofrene i regionen nå trenger.