La ut kvittering for å motbevise falsk anklage

 
Foto: Ole Christian Klamas
Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg (bildet) ble feilaktig anklaget av en klesbutikkeier. Berg la kvitteringen ut på Twitter for å motbevise påstanden han kom med. Nå har butikkeieren snudd og beklaget. 

Jan Andre Svean, som driver klesbutikken med samme etternavn i Oslo, kom med følgende utfall mot MDG-politikeren på sin egen Facebook-profil:

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Har butikk i Oslo sentrum hvor Lan prøvde en masse klær en lørdag, hun kjøpte ingenting men tok bilde av taggene på det hun likte, hvorpå en av mine ansatte spurte om hun skulle handle på nettet!!

Å nei sa hun!

Men hun kom aldri tilbake, så da ble det vel nettet tipper jeg!! Fy fa.. så frekk!!

Burde nektes adgang til alle butikker i byen!

Netthandel som miljøtiltak
Netthandel, som alternativ til fysisk handel, understøttes av forskning som klima- og miljøvennlig. I fjor høst kom også MDG-politiker Eivind Trædal med et tilsvar mot anklager om at partiet ønsker seg “butikkdød” i Oslo og resten av landet.

Som tilsvar på Svean la miljøbyråden ut en kvittering på kleskjøpet påTwitter. I Twitter-meldingen skriv hun følgende

Nederst på kvitteringen står det: Du ble hjulpet av “JanS.”
Foto : Skjermdump/Twitter

– Jeg er veldig glad i å handle i Oslo sentrum! Her er mitt siste kjøp, fra forrige uke.

Utrop tok kontakt med Svean, men lyktes ikke å få en kommentar fra ham.

Svean er både daglig leder og medeier av Svean AS som omsatte for 16,8 millioner kroner i 2016.

Beklager
Utover dagen viste det seg at begge parter holdt en form for dialog gående.

– Jeg har hatt en hyggelig samtale med Jan Svean, som driver butikk på Paléet. Slik begynner miljøbyråden et lengre innlegg på Facebook hvor hun skriver at Svean har tilbudt seg å donere 10 000 kr til et veldigelig formål Berg velger. 

Hun bekrefter at Svean har beklaget ovenfor henne.

– Jeg har hatt en hyggelig samtale med Jan Svean, som driver butikk på Paleet. I dag morges våknet jeg til at han hadde skrevet et sint innlegg om meg. Han hadde sett at jeg hadde prøvd klær i butikken hans og ikke kjøpt noe, og mistenkte at jeg bare ville dra hjem for å kjøpe dem på nett. Innlegget ble spredd i forumet “Ja til bilen i Oslo”, og mange hisset seg opp. Det var mange grunner til at jeg reagerte på dette. Én ting er at det er ganske ubehagelig at folk skal skrive om at jeg har vært og kikket på klær i en butikk. En annen ting er at noe av det første jeg gjorde i dag å ta på meg en ny topp som jeg kjøpte hos Jan forrige uke. Jeg hadde til og med kvitteringen liggende. Som mange andre liker jeg å prøve og undersøke klær før jeg kjøper dem, og jeg foretretrekker å kjøpe dem i butikken.

Les hele innlegget her: