Somalias statsminister vil undersøke koranskoler

 
Foto: Utenriksdepartementet
Somalias statsminister Hassan Ali Khayre sier landet har startet undersøkelser i koranskolesaken.
0Shares

Tidligere i vinter avslørte NRK at norsk-somaliske barn har blitt sendt til koranskoler i Somalia, der det er meldt om mishandling og svært streng kustus. 

Somalias statsminister er også norsk statsborger. Khayre (bildet) kom til Vestre Slidre som flyktning på slutten av 1980-talet. Da han ble statsminister i Somalia i 2017, hadde han både somalisk og norsk statsborgerskap.

Til NTB sier han har diskutert saken med norske myndigheter.

– Vi har startet undersøkelser basert på bekymringene norske myndigheter har tatt opp, sa Khayre, som deltok på en pressekonferanse på fredsmeklingskonferansen Oslo Forum på Losby gods tirsdag.

– Vi gjør alle nødvendige tiltak for å sikre at barns rettigheter blir ivaretatt både i Norge og Somalia. Jeg vil diskutere detaljene med norske myndigheter, sa han, ifølge NTB.

Løpende kontakt med norske myndigheter
Når NRK etter pressekonferansen spør om hvilke konkrete tiltak som er satt i verk, er statsministeren mer ordknapp:

– Jeg tror ikke det er naturlig av en statsminister å kommentere hvordan en spesiell sak blir undersøkt av styremaktene. Jeg har løpende kontakt med den norske regjeringen, så blir det gjort en grundig undersøkelse. Og når konklusjonen er gjort, vil jeg dele denne med norske styresmakter.