Norsk-pakistanere sa farvel til ambassadør

Sier farvel til norsk-pakistanerne: Årets Eid-feiring var den siste med Riffat Masood som Pakistans representant i Norge.
Foto: Martin Toft
Sist fredag møtte flere titalls norsk-pakistanere opp for å feire eid og for å ta farvel med Pakistans avtroppende ambassadør.
0Shares

Feiringen og markeringen skjedde sist fredag i Oslo sentrum på Åpen Scene, under den såkalte Chaand Raat-feiringen. Chaand Raat, som på bengalsk betyr “ny måne” markerer inngangen til feiringen av eid-dagen blant muslimer i India, Pakistan og Bangladesh.

Under markeringen opptrådte sangeren Rocky Mir som solist, mens Usman Choudri sørget for tradisjonell pakistansk tromming. Fingermat ble servert til de som møtte opp.

Usman Choudri underholdt oss med tradisjonell pakistansk tromming.
Foto : Martin Toft

Riffat Masood har vært Pakistans ambassadør i Norge siden 2015, men gir seg til høsten. I et intervju med Utrop våren 2017 uttalte hun blant annet:

– Norskpakistansk historie strekker seg over 40 år. Vi har tre generasjoner landsmenn som jeg ser på som brobyggere, som skal representere det aller beste ved Pakistan i Norge, og som skal føre dialog mellom disse to kulturene. Jeg ser på oss alle som ambassadører for Pakistan, påpeker hun.

Utrop har fått bilder fra journalist og redaktør av Uniforum, Martin Toft, som var tilstede på arrangementet.