SSI-leder: – Innvandrere bør også vise sensitivitet

Leder for Sekulær senter for integrering (SSI), Shakeel Rehman, er skeptisk til bygging av nye moskeer.
Foto: Claudio Castello
Leder for Sekulær senter for integrering (SSI), Shakeel Rehman, støtter norsk-iranske Mohammad Mostafaeis innlegg i Drammens Tidende.
0Shares

I innlegget, som er tittulert Derfor er jeg skeptisk til at det bygges enda en moské i Drammen, går tekstforfatteren sterkt ut mot det han ser på som et misbruk av religionsfriheten. I innlegget skriver han:

Selvfølgelig må vi respektere alle religioner og alle må ha frihet til å velge sin egen religion. Men kan vi respektere urettferdige religiøse regler som bryter med menneskerettighetene? Svaret er selvsagt nei. Vi må ikke akseptere og respektere urettferdighet i hele tatt.

– Vis edruelighet
SSI-leder Shakeel Rehman gir norsk-iraneren full støtte i en Facebook-post, hvor han mener at innvandrere “bør også selv vise edruelighet i å bygge moskeer”.

– Fordi selvom det er en fundamental religions – og ytringsfrihetskultur i Norge, så bør innvandre også ta ansvar verdimessig for å ikke presentere seg som fremmede. Å presentere seg som fremmed får en multiplikatoreffekt i gjensidig fremmedgjøring hvis holdningene i moskeene er bakstreverske. Et resultat av det som vi ser, er at unge muslimer blir forsøkt fremmedgjorte for vestlig likestilling og kultur, og dermed vokser også populismen på høyresiden. 

Fellesoppgave for majoritet og minoritet
Rehman fremhever at det er ikke kun majoriteten som har ansvaret for å skape en følelse av tilhørighet, inkludere, hindre fremmedgjøring, tenke likeverd, ikke skape fremmedfiendtlighet, ikke tenke etnosentrisk, og ikke tenke kulturelt nedlatende.