– Viktig å vise at fagbevegelsen står opp mot rasisme

Flere hundre møtte opp for å ta avstand fra markeringen til Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) i Oslo sist lørdag.
Foto: Johanna Engen
Fagforbundet Helse, sosial og velferd Oslo var blant de som arrangerte en motdemonstrasjon mot Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN).

Samme lørdag som SIAN fikk holde en markering utenfor Stortinget var blant annet Fagforbundets avdeling med på å arrangere en motmarkering i Oslo sentrum. 

– Opptil 400 var med ifølge arrangørene. Vi gikk først tog opp Karl Johans gate opp til Stortinget, og tilbake til Jernbanetorget, sier Tuva Alexandra Tjernstad, fungerende leder for Fagforbundet Helse, sosial og velferd Oslo, til Utrop.

Tuva Alexandra Tjernstad, leder av Seksjon helse og sosial (SHS-leder) i Fagforbundet.
Foto : fagforbundet.no

– Vi har medlemmer av ulik opphav, og skulle vise at vi tok avstand fra SIANs rasisme.

For forbundet er det viktig å vise frem et anti-rasistisk standpunkt, legger hun til.

– Vi har medlemmer av ulik opphav, og skulle vise at vi tok avstand fra SIANs rasisme.

– Skaper denne motmarkeringen noen effekt, og hvilket i såfall?

– Effekten er at vi viser frem at det finnes flere som tar avstand fra SIAN, og at det finnes flere anti-rasister i Oslo by enn de som tror og fremhever SIANs budskap. For oss er det viktig at våre medlemmer tar avstand fra rasisme og står opp for mangfoldet.

– Venstresiden har sviktet
I sin appell som faglig sekretær i Fagforbundet Helse, sosial og velferd Oslo, Stig Berntsen, leste opp, ga han uttrykk for at “venstresida og fagbevegelsen har svikta

– Når klassekamp byttes ut med hat mot minoriteter er fascismen aldri langt unna. Derfor er det så viktig å bygge en mer slagkraftig fagbevegelse og en sterk venstreside som kan gi folk et tydelig alternativ til møkkasprederne i SIAN og deres like. En sterk og kampvillig fagbevegelse og en venstreside som tar standpunkt for arbeidsfolk vil alltid være den beste medisinen mot ytre høyre.