Norsk-serber tatt ut til ungdoms-OL

Norsk-serberen Milos Pilipovic skal representere Norge i taekwondo-konkurransen under ungdoms-OL om en måneds tid i Buenos Aires.
Foto: Dijana Ribac
To kampsportutøvere står på listene når Olympiatoppen onsdag offisielt har tatt ut den norske troppen som skal delta i ungdoms-OL i oktober. En av dem er norsk-serbiske Milos Pilipovic. 

Sammen med Annika Sælid fra Sentrum Kampsport skal norsk-serberen være med i ungdoms-OL i Buenos Aires 6.-18.oktober, i henholdsvis taekwondo og karate, melder kampsport.no.

Totalt 16 utøvere fra 11 idretter representerer Norge i de olympiske lekene for ungdommer i høst.

Pilipovic kvalifiserte seg til ungdoms-OL gjennom kvalifiseringsstevnet for taekwondo i Tunisia i april. Pilipovic holder høyt nivå og vant flere kamper. I kvartfinalen ventet Han Meng-En Lee fra Taiwan. Pilipovic ledet kampen til det kun gjenstod sekunder da Lee fikk inn noen treff som gjorde at nordmannen tapte 17-12. OL-billetten var likevel sikret da han endte blant de åtte beste i sin klasse (+73 kg).

Totalt 16 utøvere fra 11 idretter representerer Norge i de olympiske lekene for ungdommer i høst.

God jobb i yngre aldersklasser
At norsk kampsport er sterkt representert ser sportssjef i Norges Kampsportforbund (NKF) Dag Jacobsen som et bevis på god kultur.

– Det er med glede vi ser at vi har norske utøvere kvalifisert i både taekwondo og karate. Dette vitner om godt nivå blant de unge, lovende utøverne ute i kampsportklubbene og i møte med landslagene. Nå gleder vi oss til å se hva Annika og Milos får til under ungdomslekene, sier han til kampsport.no.