Kronprinsessen på nabolagsvisitt

Foto: Arkiv.
Foto: Kongehuset.no
I gnistrende vintervær ankom kronprinsesse Mette-Marit festivalen VårtNabolag på Dikemark asylmottak i Asker.

Styreleder Åse Kleveland åpnet festivalen, der konserter, aktiviteter, juleverksted, grøt og gløgg sto for tur.

VårtNabolag er fellesbetegnelsen på flere festivaler som arrangeres på asylmottak rundt om i Norge. Festivalene er kommet til etter et ønske om å styrke båndene mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget.

– Takknemlig
Festivalen på Dikemark er nummer tolv i rekken – og kronprinsessen ble invitert da Dikemark asylmottak i Asker ligger i et nabolag som også rommer kronprinsparets bolig på Skaugum.

Arrangørene er glade for det rojale besøket. De hilser via en pressemelding som er gjengitt på Kongehusets sider, og sier:

«Gjennom den typen engasjement og tilstedeværelse styrkes posisjonen til slike frivillige møteplasser – det er noe vi alle tjener på, og det er vi takknemlige for».

– Avgjørende for integrering
Arrangøren er festivalen Oslo World , og på deres hjemmesider står det:

«Ved å arrangere en dags musikkfestival på et asylmottak, ønsker vi å bidra til deltakelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget. Å skape noe sammen, og å skape et fellesskap rundt musikk, kultur og mat, tror vi er helt avgjørende for videre integrering».

I august 2014 ble den første VårtNabolag-festivalen arrangert, den gang på Torshov Transittmottak.

Deretter har det blant annet blitt arrangert festivaler ved mottakssenteret i Vang i Valdres, Refstad transittmottak – og på Ullensvang asylmottak.

På plass på Dikemark fikk kronprinsessen se artister som Kaja Gunnufsen og Sarah Ramin Osmundsen. Hun fikk overvære juleverksted og ble servert rykende varm julegrøt.

 (©NTB)