Lippestad og Mukhtar valgt inn

Geir Lippestad og Sajid Mukhtar er valgt inn i bystyret i henholdsvis Oslo og Drammen.
Foto: Pressefoto
Geir Lippestad leder av Partiet Sentrum er valgt inn i Oslo bystyre, mens Sajid Mukhtar er valgt inn til Drammen bystyre.
32Shares

I natt kl 01.00 var 95,6 prosent av stemmene talt opp i hovedstaden. Klokken 02.18 var opptellingen endelig. Partiet Sentrum, med tidligere Arbeiderparti-byråd Geir Lippestad som toppkandidat får inn ett mandag i Oslo.

Venstre, Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Sosialistisk Venstreparti (SV) blir like store i byrådet med seks representanter hver. Blant de øvrige sittende byrådspartiene, mister MDG nemlig tre av dagens ni mandater, mens Sosialistisk Venstreparti går opp med ett mandat til seks. Rødt holder, til tross for nedgang, på sine representanter.

Denne suksessen skyldes styrken og støtten fra drammensernes velgere, Partiet Sentrums kolleger og de mange frivillige som har bidratt gjennom valgkampen. Med kun ett mandat i en situasjon hvor 29 mandater er nødvendige for stabil ledelse, har Partiet Sentrum fått en potensielt avgjørende rolle i byens politiske landskap, sier Mukhtar til Utrop. Mukhtar er valgt inn til Drammen bystyre.

Partiet Sentrum, kjent for sin motstand mot bompenger og eiendomsskatt, er dedikert til å jobbe for Drammens beste. Selv med klare standpunkter, er partiet åpent for dialog og samarbeid med andre partier for byens fremgang, sier han.