Document felt i PFU

Document.no ble felt for dehumaniserende språk i meningsartikkel.
Foto: Document
Antirasistisk Front klaget inn Document for meningsartikkelen «‘Invasjon av fremmede arter’ kan gi assosiasjoner». Pressens Faglige Utvalg (PFU) har torsdag felt Document for brudd på god presseskikk.

Antirasistisk Front vant fram med sin klage mot Document.no, som ble felt for dehumaniserende språk i meningsartikkelen «Invasjon av fremmede arter kan gi assosiasjoner».

Klager mente publiseringen inneholdt «åpen rasisme og nazisme» og at skribenten sammenlignet folk med dyr som kan skade andre arter, en klage de fikk medhold for.

Documents redaktør svarte med en kommentarartikkel i eget medium i stedet for tilsvar til PFU, og mente saken hadde offentlig interesse.

I svaret mente han at Antirasistisk Front trekker slutninger som ikke finnes i den påklagede artikkelen, og avviste at Document skal ha sagt at mennesker er skadedyr.

Medier24 har vært i kontakt med Document-redaktør Hans Rustad, om kommentarene om dehumaniserende språk og retorikk, samt om dagens fellelse. Han svarer at de vil svare på dette i egne flater, fordi det trenger kontekst.